TEHNICI DE AUTOREGLARE ÎN TERAPIA COPIILOR

TEHNICI DE AUTOREGLARE IN TERAPIA COPIILOR

Autor: Andreea Abe Neagu

Pret: 100 lei

Specificații produs

Autor

Neagu Andreea

Editură

Paper Dreams

Număr pagini și format

119/ A4

Anul publicării

2022

Cartea te va ajuta să:

  • Înțelegi principalele teorii actuale ale proceselor psihologice de autoreglare 
  • Descoperi un model clar de psihoeducație pe teme legate de conștientizare emoțională, somatică și cognitivă
  • Descoperi un model clar de intervenție terapeutică pentru lucrul cu copii și preadolescenți pentru dezvoltarea abilităților de autoreglare 
  • Înveți să folosești niște tehnici specifice de autoreglare în lucrul terapeutic cu copiii și preadolescenții
  • Descoperi peste 100 de tehnici concrete prin care poți susține copiii și preadolescentii în dezvoltarea și menținerea abilităților de autoreglare

Intelegi principalele teorii actuale ale proceselor psihologice de autoreglare

Descoperi un model clar de psihoeducatie pe teme legate de constientizare emotionala, somatica si cognitiva

Descoperi un model clar de interventie terapeutica pentru lucrul cu copii si preadolescenti pentru dezvoltarea abilitatilor de autoreglare

Inveti sa folosesti niste tehnici specifice de autoreglare in lucrul terapeutic cu copiii si preadolescentii

Descoperi peste 100 de tehnici concrete prin care poti sustine copiii si preadolescentii in dezvoltarea si mentinerea abilitatilor de autoreglare

Descriere

Am scris „Tehnici de autoreglare în terapia copiilor” din rolul de terapeut pentru copii, adolescenți și familii, cu intenția de a oferi un suport concret colegilor de profesie și tuturor specialiștilor care lucreazaă cu aceste categorii de vârstă. 

În practica terapeutică clinică, cel mai adesea lucrăm cu clienți care au un spectru larg de probleme ale abilităților de autoreglarea: fie nu le-au dezvoltat, pentru că mediul nu a fost favorabil, fie fluctuează pentru că nu sunt întreținute. În contextul În care aceste abilități reprezintă baza funcționării psihice umane sănătoase și parte importantă din ceea ce numim inteligență emoțională și socială, în lucrul cu copii și adolescenții ajută să avem modele și tehnici de intervenție psihoeducațională și terapeutică concrete. 

Așa că această carte este destinată lucrului terapeutic și psihoeducațional, pentru dezvoltarea și creșterea abilităților de autoreglare, pe mai multe planuri: corporal, emoțional, cognitiv, toate acestea conducând la comportamente coerente în plan social.

Am scris „Tehnici de autoreglare in terapia copiilor” din rolul de de terapeut pentru copii, adolescenti si familii, cu intentia de a oferi un suport concret colegilor de profesie si tuturor specialistilor care lucreaza cu aceste categorii de varsta. 

In practica terapeutica clinica, cel mai adesea lucram cu clienti care au un spectru larg de probleme ale abilitatilor de autoreglarea: fie nu le-au dezvoltat, pentru ca mediul nu a fost favorabil, fie fluctueaza pentru ca nu sunt intretinute. In contextul in care aceste abilitati reprezinta baza functionarii psihice umane sanatoase si parte importanta din ceea ce numit inteligenta emotionala si sociala, in lucrul cu copii si adolescentii ajuta sa avem modele si tehnici de interventie psihoeducationala si terapeutica concrete. 

Asa ca aceasta carte este destinata lucrului terapeutic si psihoeducational, pentru dezvoltarea si cresterea abilitatilor de autoreglare, pe mai multe planuri: corporal, emotional, cognitiv, toate acestea conducand la comportamente coerente in plan social.

Cartea este împărțită în 2 exemplare: 

  1. Primul exemplar adresează principalele teorii ale autoreglarii, pe cele mai multe planuri de funcționare: corporal, emoțional, cognitiv, comportamental și relațional. Sunt privite toate aceste planuri prin intermediul unui studiu de caz. De asemenea, sunt explicate toate tehnicile de autoreglare pe care le vei regăsi pe carduri.
  2. Al doilea exemplar cuprinde peste 110 carduri de autoreglare decupabile. Aceste carduri prezintă tehnici terapeutice de autoreglare, pe 4 planuri de funcționare: carduri cu tehnici de autoreglare coreglare în relație, carduri cu tehnici de autoreglare corporală, carduri cu tehnici de autoreglare emoțională și carduri cu tehnici de autoreglare cognitivă.

Cartea este impartita in 2 exemplare: 

  1. Primul exemplar adreseaza principalele teorii ale autoreglarii, pe cele mai multe planuri de functionare: corporal, emotional, cognitiv, comportamental si relational. Sunt privite toate aceste planuri prin intermediul unui studiu de caz. De asemenea, sunt explicate toate tehnicile de autoreglare pe care le veti regasi pe carduri.
  2. Al doilea exemplar cuprinde peste 110 carduri de autoreglare decupabile. Aceste carduri prezinta tehnici terapeutice de autoreglare, pe 4 planuri de functionare: carduri cu tehnici de autoreglare coreglare in relatie, carduri cu tehnici de autoreglare corporala, carduri cu tehnici de autoreglare emotionala si carduri cu tehnici de autoreglare cognitiva.

BONUS

CARTE 2 in 1
Partea a doua a cărtii conține 110 CARDURI
cu tehnici de autoreglare

In carte vei gasi peste 110 carduri decupabile, cu tehnici terapeutice create de autor, pentru a putea fi folosite in lucrul direct cu toate categoriile de varsta. 

În carte vei găsi peste 110 carduri decupabile, cu tehnici terapeutice create de autor, 

pentru a putea fi folosite în lucrul direct cu toate categoriile de vârstă 

Poti cumpara cartea dacă:

Lucrezi ca specialist in sanatate mintala cu copii, adolescenti si familiile lor

Faci interventii psihoeducationale sau terapeutice despre functionarea umana

Ai nevoie de un model concret de psihoeducatie si interventie terapeutica pentru cresterea abilitatilor de autoreglare

Esti parinte si doresti sa duci mai departe, in mediul de acasa, abilitatile dezvoltate de copil in procesele terapeutice

Esti cadru didactic si ai nevoie de un model clar si usor, pe baza caruia sa predai elevilor tai concepte despre sanatatea psihologica a corpului, a emotiilor, a gandurilor

Lucrezi ca specialist în sanatate mintală cu copii, adolescenți și familiile lor

Faci intervenții psihoeducaționale sau terapeutice despre funcționarea umană

Ai nevoie de un model concret de psihoeducație și intervenție terapeutică pentru creșterea abilităților de autoreglare

Ești părinte și dorești să duci mai departe, în mediul de acasă, abilitățile dezvoltate de copil în procesele terapeutice

Ești cadru didactic și ai nevoie de un model clar și ușor, pe baza căruia să predai elevilor tăi concepte despre sănătatea psihologică a corpului, a emoțiilor, a gândurilor

Despre autor

Andreea Abe Neagu este specialist în sănătate mintală, supraspecializată în evaluare și intervenție terapeutică cu copii, adolescenți, familii, părinti, dar și cu adulți.

Are specializări naționale și internaționale multiple în psihologie clinică, psihoterapie integrativă, terapie prin joc, terapie de familie, dramaterapie și terapia adultului. De asemenea, este supervizor, formator și speaker în toate aceste specializari. 


Lucrează în practica privată și în colaborări cu diverse instituții și are o prezență activă în mediile de informare online. 

Mai multe informații despre formările și acreditările ei găsești aici.