Consiliere parentală

Cursul de consiliere parentală a apărut ca o necesitate pe piața românească a intervențiilor terapeutice, acest tip de intervenție, fiind, din punctul meu de vedere, obligatoriu, atunci când lucrăm în orice format cu copiii, adolescenții sau în formula de familie.
Suportul psihologic al părinților reprezintă baza unei intervenții de succes în terapia copiilor, deoarece părintele este principalul factor de schimbare în procesul terapeutic și nu copilul.
Astfel, pornind de la cazuistica mea clinică, dar având la bază și resurse teoretice din literatura internațională, își propun un model nou de a abordă cazurile terapeutice, prin a-i tranforma pe părinți în membrii ai echipei terapeutice. Vei găsi în cadrul cursului un model structurat de evaluare psihologică a parinților, de intervenție terapeutică cu aceștia, dar și resurse specifice de conceptualizare a cazurilor.

Cine poate participa la curs?

Acest curs este dedicat oricărui specialist în sănătate mintală care lucrează cu copii și familiile lor și care dorește să-și îmbunătățească modalitățile de evaluare și ulterior intervenție terapeutică în lucrul cu părinții. Acești specialiști pot fi:
– psihoterapeuți sau consilieri psihologici (indiferent de orientarea terapeutică)
– psihologi clinicieni
– consilieri școlari
– terapeuți prin joc sau prin arte
– psihopedagogi
– analiști comportamentali
– orice alți specialiști în intervențiile terapeutice cu copiii și părinții acestora

Invitați speciali la cursuri sunt: părinți, cadre didactice sau profesioniști din echipa multidisciplinară-medici cu specializări care implică lucrul cu copiii, kinetoterapeuți, preoți. 

 

Ce vei obține de la acest curs?

Cursul este unul aplicativ, în care vei obține următoarele:

  1. Vei învăța despre stabilirea cadrului terapeutic încă de la început și comunicarea acestuia către părinte.
  2. Vei descoperi un model clar de structurare a evaluării și intervenției terapeutice cu copilul și implicarea părintelui în fiecare etapă.
  3. Vei învăța metode de evaluare a părintelui, ca instrument util preintervenție terapeutică.
  4. Vei descoperi stilurile parentale și vei învăța să lucrezi cu un chestionar de evaluare a acestora.
  5. Vei descoperi tehnici specifice de intervenție în consilierea parentală în 3 situații: (1) atunci când lucrezi doar cu părinții, (2) atunci când lucrezi cu părinții în paralel cu terapia copilului sau (3) atunci când lucrezi cu părinții în paralel cu terapia relației de atașament sau terapia familiei.
  6. Vei înțelege tehnicile propuse pe baza unor studii de caz video.
  7. Vei aplica tehnicile propuse în cadrul unor cadre de lucru, de tip supervizare.
  8. Vei înțelege și folosi instrumente specifice de evaluare: model de interviu clinic, fișă de conceptualizare și planificare a ședinței de consiliere parentală, chestionare de evaluare a stilului parental, listă de tehnici terapeutice specifice.

În urma cursului, vei primi o serie de materiale clinice realizate sau adaptate de mine din practica proprie și din literatura de specialitate internațională:

– Prezentare curs format PDF
– Model de interviu clinic cu părintele
– Fișă de conceptualizare și planificare a ședinței de consiliere parentală
– Chestionare de evaluare a stilului parental
– Listă de tehnici terapeutice specifice

În urma cursului vei primi diploma de participare! Cursul nu are credite COPSI.

Manualul de curs este opțional și se achiziționează separat.

Manual curs 2
Consiliere parentală

Cum va avea loc învățarea?
Voi alterna predare teoretică cu aplicarea unor tehnici practice specifice consilierii parentale, alături de următoarele:

  1. Predare teoretică
  2. Vizualizare si analizare studii de caz video
  3. Asistare la supervizare pe cazuri specifice de lucru cu părinți
  4. Învățare practica: lucru in echipa, joc de rol, completare de fise, tehnici expresiv-creative
  5. Feedback direct
Consiliere parentală

Cursul va avea loc pe:
8-9 iunie 2024.
Sâmbătă: orele 10.00-17.00
Duminică: orele 10.00-15.00

UNDE: Cursul va avea loc online, pe platforma ZOOM. Vei primi un link de participarea după confirmarea primită de la mine, pe email

CÂT:Preț curs-500 lei

Preț manual curs-100 lei

Plata se face în avans, cu maxim o săptămână înainte de curs, pe baza contractului de prestări servicii semnat.

Trimite un email de înscriere la contact@joclapsiholog.ro, cu următoarele informații: nume curs, nume și prenume, adresa de email, număr de telefon și specializarea profesională.

Vei primi un email de confirmare de la mine, cu informațiile de plată. Inscrierea îți va fi confirmată după realizarea plății și vei primi factura ulterior.

Numărul de participanți este limitat. Pot participa maxim 30 persoane

Cine va facilita cursul?

Andreea Abe Neagu este specialist în sănătate mintală, supraspecializată în evaluare și intervenție terapeutică cu copii, adolescenți, familii, părinti, dar și cu adulți. 


Are specializări naționale și internaționale multiple în psihologie clinică, psihoterapie integrativă, terapie prin joc, terapie de familie, dramaterapie și terapia adultului. De asemenea, este supervizor, formator și speaker în toate aceste specializari. 


Lucrează în practica privată și în colaborări cu diverse instituții și are o prezență activă în mediile de informare online.

Illustration of speech bubble icon

In perioada septembrie 2023-septembrie 2025, voi fi in concediu de maternitate, deci nu voi mai prelua cazuri sau supervizari.