Intervenții terapeutice prin joc directiv în terapia copilului și a familiei

Terapia prin joc a copilului, adolescentului sau a familiei are doua directii: poate avea loc in mod directiv sau non-directiv. Fiecare directie are o umbrela intreaga de abordari terapeutice, cu specificitati de a evalua si a vedea clinic problematicile psihologice ale clientului.
In cadrul acestui curs vom descoperi impreuna ce inseamna terapia prin joc directiva, care sunt principalele abordari directive, caror categorii de clienti se potriveste. De asemenea, vom explora in profunzime doua dintre aceste abordari (elemente din Terapia prin Joc Gestalt si elemente din Theraplay), pentru ca ulterior sa le puteti aduce in practica voastra clinica.

Cine poate participa la curs?
Acest curs este dedicat oricarui specialist in sanatate mintala care lucreaza cu copii si familiile lor, care doreste sa-si imbunatateasca modalitatile de interventie terapeutica prin joc directiv cu aceasta categorie de clienti. Acesti specialisti pot fi:
– psihoterapeuti si consilieri psihologici (indiferent de orientarea terapeutica)
– consilieri scolari
– psihologi clinicieni
– terapeuti prin joc sau prin arte
– psihopedagogi
– analisti comportamentali
– oricare alti specialisti in interventiile terapeutice cu copiii si parintii acestora

Invitați speciali la cursuri sunt: părinți, cadre didactice sau profesioniști din echipa multidisciplinară-medici cu specializări care implică lucrul cu copiii, kinetoterapeuți, preoți. 

 

Ce vei obține de la acest curs?
Cursul este unul aplicativ, in care vei obtine urmatoarele:
1. Vei intelege ce inseamna terapia prin joc directiva
2. Vei invata despre principalele abordari terapeutice prin joc directive din lume
3. Vei aprofunda doua dintre abordarile terapeutice prin joc directiv pentru lucrul cu copiii si familiile
4. Vei invata despre categoriile de clienti carora li se potrivesc aceste abordari directive
5. Vei experimenta tehnici concrete de terapie prin joc directiva si cum sa le aplici terapeutic
6. Vei invata sa lucrezi cu niste instrumente concrete de evaluare a factorilor individuali ai copilului, dar si ai terapeutului, la începutul procesului terapeutic, care pot fi folosite si revizuite pe întreg parcursul acestui proces.
7. Vei identifica stilul tau terapeutic si modul in care influenteaza lucrul cu viitorii clienti.

In urma cursului, vei primi o serie de materiale clinice realizate sau adaptate de mine din practica proprie si din literatura de specialitate internationala:
– Prezentare a cursului în format PDF
– Fișă de conceptualizare a cazului
– Infografice

Manualul de curs este opțional și se achiziționează separat.

Manual curs 4
Terapia prin joc directivă


Cum va avea loc învățarea?
Pentru ca terapia prin joc cu copiii, parintii acestora sau familiile este o modalitate practica, care implica multa interactiune, metodele de cunoastere si aplicare a modelelor terapeutice de joc directiv vor fi asemenea. De aceea, cursul ramane in ton cu ceea ce este predat, asa ca vei invata prin metode teoretice si practice:
Predare teoretica
Vizualizare si analizare studii de caz vido
Învățare practica: lucru in echipa, joc de rol, jocuri directive, completare de fise, tehnici expresiv-creative
Feedback direct

Intervenții terapeutice prin joc directiv în terapia copilului și a familiei

Cursul va avea loc pe data de 28-29 septembrie 2024. Sambata, 28 sept, intre orele 10.00-17.00 si duminica, 29 sept, intre orele 10.00-15.00

Cursul va avea loc online, pe platforma ZOOM. Vei primi un link de participarea dupa confirmarea primita de la mine, pe email.

Preț curs-500 lei

Preț manual curs-100 lei

Plata se face în avans, cu maxim o saptămână înainte de curs, pe baza contractului de prestări servicii semnat.

Trimite un email de înscriere la contact@joclapsiholog.ro, cu următoarele informații: nume curs, nume și prenume, adresa de email, număr de telefon și specializarea profesională.

Vei primi un email de confirmare de la mine, cu informațiile de plată. Inscrierea îți va fi confirmată după realizarea plății și vei primi factura ulterior.

numărul de participanți este limitat. Pot participa maxim 30 persoane.

Cine va facilita cursul?

Andreea Abe Neagu este specialistă în sănătate mintală, supraspecializată în evaluare și intervenție terapeutică cu copii, adolescenți, familii, părinti, dar și cu adulți. 


Are specializări naționale și internaționale multiple în psihologie clinică, psihoterapie integrativă, terapie prin joc, terapie de familie, dramaterapie și terapia adultului. De asemenea, este supervizor, formator și speaker în toate aceste specializari. 


Lucrează în practica privată și în colaborări cu diverse instituții și are o prezență activă în mediile de informare online.

Illustration of speech bubble icon

In perioada septembrie 2023-septembrie 2025, voi fi in concediu de maternitate, deci nu voi mai prelua cazuri sau supervizari.